Laadpalen

Laadoplossingen voor elektrische auto’s
Laadoplossingen voor elektrische auto’s

Laadpaal voor thuis

Thuis opladen via het stopcontact of laadpaal?

Vaak kan je je elektrische wagen via een gewoon stopcontact opladen, maar dit is afhankelijk van je type wagen en batterij. Constructeurs van elektrische wagens voorzien een speciale kabel en adapter waarmee je je wagen oplaadt. De kabel is uitgerust met een In-Cable Control Box. Dit is “Mode 2”-laden. Via deze weg laad je per uur ongeveer 12 kilometer actieradius. Zie er wel op toe dat je elektrische installatie in goede staat is en het stopcontact aan alle eisen voldoet. Veilig laden kan via een gewoon stopcontact (met aarding) tot 10 Ampère. Let op: gebruik zeker nooit een eigen verlengkabel.

Huishoudelijke stopcontacten zijn echter niet ontworpen om zo regelmatig en langdurig hoge stroom te leveren. Daarom raden wij toch steeds aan om een laadstation te plaatsen!

Laadstation met vaste kabel (muurbevestiging)
Veilig en efficiënt opladen aan de laadpaal thuis

4 voordelen op een rij

1. Heb je een laadpaal thuis, dan valt het risico op oververhitting of een versleten stopcontact weg. Laadpalen zijn speciaal ontworpen om méér vermogen te leveren zonder dat ze verhitten.

2. Een thuis-laadpaal is aangesloten op een eigen beschermde stroomkring aan het begin van je elektrische installatie. Doordat er geen kunstmatige stroombeperking nodig is, laadt de wagen aan een laadpaal een pak efficiënter op dan aan het stopcontact.

3. Wat een laadpaal thuis helemaal aantrekkelijk maakt, is de kostprijs van het opladen: je eigen stroom is immers een pak goedkoper dan van een openbare laadpaal. Heb je ook nog eens zonnepanelen op je dak? Dan laadt de energie van de zon je wagen zelfs kosteloos op.

4. Het laden van een elektrisch voertuig neemt een kwart van alle beschikbare stroom in beslag. Met een laadpaal kan je het opladen van je auto makkelijk instellen: laadpalen detecteren of er andere toestellen op dat moment veel verbruiken en kunnen het eigen vermogen wat lager zetten. Je kan ervoor zorgen dat ze enkel ’s nachts opladen, je kan het laadverbruik raadplegen via het internet, en ze bieden nog andere slimme functies voor het gebruiksgemak.

Met vaste laadkabel of met een stopcontact.

Laadpalen heb je in 2 versies

Laadpalen
Met laadkabel
Laadpalen
Met stopcontact

Interesse in laadpalen?

We werken met verschillende merken en maken steeds een aanbod op maat voor de klant, ook voor bedrijven!

Neem vandaag contact op voor een vrijblijvend gesprek.